-I disse dager starter både skole- og barnehageåret. Svært mange foreldre er bekymret for trafikken i området der de bor og rundt skolen eller barnehagen. Det er viktig at foreldrene tar trafikkopplæring alvorlig med sine egne barn. Trygg Trafikk ønsker å bidra til at trafikkopplæringen blir både inspirerende og lærerik, derfor driver vi Barnas Trafikklubb og Skolebarnas Trafikklubb, sier fylkessekretær Liv Skare Falkum i Trygg Trafikk Vest-Agder hvor Vest-Agder fylkeskommune er en sentral samarbeidspartner.

Å bli en trygg og god trafikant tar mange år, og det er viktig å starte trafikkopplæringen tidlig.Barnas Trafikklubber I trafikklubbene er opplæringen tilpasset barnet, og det skal være både inspirerende og morsomt å lære. Barnas Trafikklubb er klubben for barn fra 3 – 5 år.
-Små barn beveger seg ikke mye ute på egenhånd, men de blir fort større. Etter hvert skal de selv gå til skolen, sykle i trafikken, kanskje få moped, ta sertifikat for bil og kjøre selv. Trygg Trafikk mener det er livsviktig å lære om og utvikle respekt for trafikkens samspill og regler. Grunnlaget for gode holdninger og vaner legges tidlig. Med det minskes også risikoen for å bli skadet i trafikken. Det er derfor Trygg Trafikk har drevet Barnas Trafikklubb i over 40 år. Vi håper å fortsette med det i mange år til, sier Skare Falkum.
Les mer om
Barnas Trafikklubb her
Skolebarnas Trafikklubb her

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. august 2007 | Skriv ut siden