-Et meget viktig mål for landsdelen er nådd – og vi står bare ved begynnelsen av et nytt og spennende kapittel i høgskolens historie – nå som Universitetet i Agder. Jeg er stolt av den regionale dugnad som har vært utført, og som har ført til resultat. Det er ingen gavepakning vi feirer, men resultat av målbevisst og langsiktig innsats. Mange personer har spilt en avgjørende rolle i arbeidet, særlig Jon Lilletun, Knut Brautaset og du selv Ernst Håkon Jahr, sa fylkesordfører Thore Westermoen da han fredag takket Jahr for årene som høgskolerektor.

-Det har vært mange skjær i sjøen, men nå er vi fremme. Og viktig: Arbeidet for universitetet har virket samlende på hele Agder. Det er en positiv sideeffekt! understreket Westermoen
-I den tid Ernst Håkon Jahr har vært rektor, har høgskolen bygd seg kraftig opp – og nå altså løftet seg opp i den akademiske eliteserien. Samtidig føler jeg at holdningene til å spille en viktig regional rolle i utviklingssammenheng, og være i aktiv interaksjon med næringsliv, kulturliv og offentlig sektor er positive. Regionale relevanser er blitt et viktig stikkord – og det vil vi gjerne sammen utvikle videre, til beste for landsdelen og faktisk vårt land, sa fylkesordføreren.
Takk for din gode innsats som rektor. Takk for godt samarbeid, og alltid hyggelig kontakt. Det er interessant å samtale med deg og høre deg.  På vegne av Vest-Agder fylkeskommune sier jeg ”Vivant professores”!, avsluttet Thore Westermoen og overrakte Jahr en blomsterhilsen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. september 2007 | Skriv ut siden