-Django Reinhardts musikk, slik den spilles i Christianssand String Swing-konseptet, er ekstremt visuell. Kombinasjonen hårreisende soloer og smygende symfonifylde lokker fram lyden av tårer som triller, skyer som formes og en fottur langs franske fortauskafeer. Når rytmen virkelig raser av gårde, er det ikke som et strømlinjet hurtigtog, men et tøff-tøff-tog med sjarm, skriver Fædrelandsvennen i sin anmeldelse av konserten som konkluderes med følgende omtale: ......etter halvannen time musisk moro, og to ekstranumre, fikk tonetryllerne tusenganget applaus til takk. Publikum forsvant ut i den parisiske natten med såre håndflater og balsambehandlede øreganger.
-Da Kristiansand symfoniorkester nylig holdt konsert med flere rockeinnslag sammen med Dance with a stranger i Kristiansand ble vi mektig imponerte. Konserten i Paris med Djanjo Reinhardt og string swings viser orkesteret fantastiske kvalitet. Det at orkesterret kommer ut og får spille for et internasjonalt publikum er med å gi det ytterligere utvikling. De har nå fått et imponerende nivå, sier fylkespolitikerne som opplevde suksesskonserten.  

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. september 2007 | Skriv ut siden