- Hydrogen vil ikke bare kunne brukes til drivstoff. Hydrogen vil kunne erstatte olje, kull og gass innenfor en rekke andre bruksområder. Det flotte med hydrogen er at ved bruk gir det verken klima- eller miljøutslipp. Hydrogen er kanskje den mest fremtidsrettede miljøvennlige energibæreren vi har, sier prosjektleder for Knutepunkt Agder, Trond S. Kristiansen.
Blant regionale foredragsholdere 5. september kan nevnes Forskningsdirektør Alf Holmelid fra det nye universitetet i Agder og administrerende direktør i Air Products Norge, Per Svein Flø. Air Products er i dag verdens største hydrogenprodusent og er leverandør av hydrogen til NASA. NASA bruker hydrogen som drivstoff til blant annet. romfergene.
- På seminaret vil deltakerne ikke bare få informasjon om bruk og muligheter for hydrogen, men de kan også besøke vår hydrogenutstilling, - og kanskje få prøvekjørt en av bilene vi har fått låne. Vi har både Norges første hydrogenbil, og en av de nyeste, sier Westermoen.
- Det er samtidig viktig å peke på at det er både teknologiske og økonomiske utfordringer som må løses før hydrogen bli et ”vanlig” drivstoff. Dette vil selvfølgelig også bli belyst på seminaret 5. september, uttaler Kristiansen.
- Men uansett: Utfordringene vil bli løst, jeg håper bare at dette heller skjer før enn senere - og at Agder da har vært med i denne utviklingen, avslutter Westermoen
Knutepunkt Agder er et prosjekt ledet av Vest-Agder fylkeskommune. Med i prosjektet er også; Lyngdal kommune, Kristiansand kommune, Norske Shell, Universitetet i Agder og Air Products. Målet er introduksjon av hydrogen på Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. september 2007 | Skriv ut siden