Det ser ut til at årets sesong blir meget god for Setesdalsbanen. Avdelingsleder Thorunn Lunde sier til Vennesla Tidende at det ser ut som museumsbanen kan nå opp til den fantastiske gode 2005-sesongen. Per 13. september var det 25.491 passasjerer som hadde reist med banen. Lunde sier at cruisetrafikken på Kristiansand havn bidrar med mange besøkende. Denne trafikken blir stadig mer viktig.

Denne og neste uke besøker rundt 1000 skoleelever fra hele fylket museumsjernbanen. Opplegget er del av "Den Kulturelle Skolesekken" som blir gitt gjennom Vest-Agder fylkeskommune. Elevene går i 8. klasse og temaet er Den industrielle revolusjon. I løpet av dagen blir det togtur, underveis skal elevene løse et oppgaveark. På Grovane stasjon skal de gjennom fire aktivtetsposter, der de får lære om gammeldags banearbeid, boring og hugging i stein, flagg og signaler som brukes på jernbanen og innføring i hvordan en dampmaskin fungerer.

av admin, publisert 18. september 2007 | Skriv ut siden