Da grovtellingen etter fylkestingsvalget var klar fikk Pensjonistpartiet et mandat i det nye fylkestinget. Etter at kandidatstemmene fra Kristiansand nå er talt opp og lagt inn i valgoppgjøret er det blitt klart at Odd A. Salvesen fra Kristiansand har fått samlet så mange personstemmer at han blir partiets representant i fylkestinget i kommende periode. Eivind Ragnar Larssen, som var førstemann på partiets fylkesvalgliste, blir dermed første varamann for partiet.

Valgprotokollen viser at Odd A. Salvesen fikk 378 personstemmer. Det er over åtte prosent av partiets samlede stemmetall som er grensen en kandidat må over for å få personstemmer tellende i valgoppgjøret. Med 133 personstemmer nådde ikke Eivind R. Larssen over åtte prosent grensen og måtte se seg forbigått av Salvesen. Odd A. Salvesen, tidligere havnefogd i Kristiansand, er for øvrig også valgt inn som Pensjonistpartiets første representant i bystyret i Kristiansand

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. september 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer