Mange spådde før høstens kommune- og fylkestingsvalg at valgdeltakelsen ville bli lavere enn noen gang. Nå viser resultatene at det gikk motsatt vei med en oppgang i både fylkestingsvalget og i kommunestyrevalget. I Vest-Agder var det en fremmøteprosent på 57, 4 ved årets valg. Den ligger over gjennomsnittet for fylkeskommunene som endte på 56,3. Ved fylkestingsvalget i 2003 var fremmøtet på 54,6 prosent i Vest-Agder.

-Det er gledelig at valgdeltakelsen øker. Den ligger imidlertid på et nivå som utfordrer oss alle og som ingen kan si seg fornøyd med. Det må være et mål å få økt interessen for fylkespolitikken og for valg i sin alminnelighet, sier fylkesordfører Thore Westermoen
Professor Tor Bjørklund ved Universitetet i Oslo uttrykker til Kommunal Rapport at han ikke er direkte overrasket over økningen i fremmøtet. -Jeg har inntrykk av at dette valget klart understreker de lokale faktorenes betydning. Vi ser at det er ulike valgvinnere på ulike steder i landet. I år har dessuten internett preget valget mer enn før, noe som kan ha mobilisert flere yngre velgere, antyder Bjørklund.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer