Mange spådde før høstens kommune- og fylkestingsvalg at valgdeltakelsen ville bli lavere enn noen gang. Nå viser resultatene at det gikk motsatt vei med en oppgang i både fylkestingsvalget og i kommunestyrevalget. I Vest-Agder var det en fremmøteprosent på 57, 4 ved årets valg. Den ligger over gjennomsnittet for fylkeskommunene som endte på 56,3. Ved fylkestingsvalget i 2003 var fremmøtet på 54,6 prosent i Vest-Agder.

-Det er gledelig at valgdeltakelsen øker. Den ligger imidlertid på et nivå som utfordrer oss alle og som ingen kan si seg fornøyd med. Det må være et mål å få økt interessen for fylkespolitikken og for valg i sin alminnelighet, sier fylkesordfører Thore Westermoen
Professor Tor Bjørklund ved Universitetet i Oslo uttrykker til Kommunal Rapport at han ikke er direkte overrasket over økningen i fremmøtet. -Jeg har inntrykk av at dette valget klart understreker de lokale faktorenes betydning. Vi ser at det er ulike valgvinnere på ulike steder i landet. I år har dessuten internett preget valget mer enn før, noe som kan ha mobilisert flere yngre velgere, antyder Bjørklund.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. september 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer