Avskjed for Finn Holmer Hoven

1.oktober 2007

Kjære alle sammen.  Takk for invitasjonen

Egentlig har vi et ganske ambivalent forhold til avgående redaktør, men vi anerkjenner hans store dyktighet, og den sterke posisjon avisen har fått i landsdelen under Finn Holmer Hovens redaktørtid.  Fædrelandsvennen er i dag en avis som teller i nasjonal sammenheng, og helt toneangivende på Sørlandet.

I fylkeskommunen erkjenner vi at Fævennen er svært viktig for oss – ja at vi i stor grad er avhengig av den. Derfor ønsker vi å ha et godt forhold til avisens redaksjon og medarbeidere, og samtidig ha full respekt for pressens uavhengige og kritiske funksjon.

Vi har selvfølgelig ingen forventning om at landsdelens store avis skal være et informasjonsorgan, for ikke å si mikrofonstativ, for fylkeskommunens gjøren og laden.  Men, når sant skal sies, har vi vært skuffet over avisens tydelige linje i mange år – og i alle sammenhenger - om at fylkeskommunen burde nedlegges snarest mulig. Vi føler at dette overordnede syn har skygget for mange gode saker og prosjekter som leserne burde fått mer informasjon om.

For den som vil følge godt med i fylkespolitikken, er det ikke nok å lese Fævennen, for å si det sånn.

På vegne av fylkeskommunen vil jeg gjerne takke Finn Holmer Hoven for en spennende avis som vi ikke kan leve uten - og for den oppmerksomhet avisen har vist fylkeskommunen gjennom de årene han har vært sjefsredaktør. 

Du har en skarp penn, og en skarp hjerne.

Vi har ingen forventning om at du vil holde inne med dine meninger og analyser selv om du blir pensjonert, og vi lover å følge med deg også fremover.

Jeg får si som de sa i redaksjonen i Se og Hør da sjefsredaktør Håvik gikk av:

”Vi vet ikke hvordan vi skal klare oss uten Håvik, men vi gleder oss til å forsøke!”

Ønsker deg alt godt når du nå går over i pensjonistrollen, og håper du vil ha glede av denne boken.

Så vil jeg også benytte anledningen til å gratulere avisen med den nye sjefsredaktøren Vadset. Velkommen, og lykke til.

av admin, publisert 2. oktober 2007 | Skriv ut siden