Hovedutvalg for næring, samferdsel og miljø bevilget i forrige uke 250.000 kroner til Vikingland i Spangereid i Lindesnes kommune. -Det er nesten ikke til å tro. Tilskuddet er svært kjærkomment. Anerkjennelsen fra fylkeskommunen gir oss en pekepinn på at arbeidet vi nedlegger er riktig, sier Terje Ariansen og Rune Svennevik som har etablert Vikingland til avisen Lindesnes.

De to opplyser at pengene uavkortet skal gå til et naustprosjekt. Det skal være en rekonstruksjon av et jernaldernaust. Prosjektet har en samlet prislapp på om lag fem millioner kroner.
-Naustet er 36 meter langt og bygd slik historien forteller at naustene så ut i vikingtiden. Dette er det største i sitt slag i Norden, og kan huse 250 til 300 mennesker, opplyser de to til avisen
Naustet er bygd etter tegninger og samråd med blant andre arkitekt Arne Åmland og fylkeskonservator Frans-Arne Stylegar.

— Prosjektet er gjennomtenkt og bra. Dette er nok det nærmeste vi kommer fasiten. De fleste naust jeg har sett, har lav takhøyde. Naustet i Vikingland har en stor takhøyde og framstår for meg som mer riktig med tanke på at vikingene skulle ha inn båtene der uten å måtte demontere dem, sier Frans-Arne Stylegar til Lindesnes.
Målet er at naustet står ferdig til neste turistsesong starter i juni.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. oktober 2007 | Skriv ut siden