-Heidi Sakkestad fra Kristiansand fikk ansiktet ødelagt etter flere kjeveoperasjoner i Arendal og Bergen, skriver fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe innledningsvis i en interpellasjon til fylkesordfører Thore Westermoen. Kleppe viser til et oppslag i Fædrelandsvennen hvor det fremgår at hun i fire år har levd med grusomme smerter grunnet operasjonskomplikasjoner. Han reiser nå spørsmål om hvor mye Vest-Agder fylkeskommune kan bidra med økonomisk for å avhjelpe Sakkestads utgifter til behandlinger for å rette skadene.

Kleppe skriver at: ”Ansiktet ble helt skjevt da kjeven skled ut etter den første operasjonen. På grunn av dette ble det gjennomført tre operasjoner til i Arendal. Heidi Sakkestad ble også operert i Bergen. Hver gang skulle legene fikse det som gikk galt forrige gang. Nå er hun i USA, og har fått operert kjeven på plass igjen. Men gleden har en stor bismak. Prosessen har kostet den lille familien fra Hånes i Kristiansand dyrt. Familien har pantsatt sitt bolighus for å få råd til å betale regninger til behandlinger. Det offentlige betaler ikke noe av utgiftene.
Demokratene mener bestemt at det offentlige gjennom det statlige, fylkeskommunake og kommunale bør dekke alle økonomiske utgifter som Heidi Sakkestads har hatt i forbindelse, med å rette opp de feil som helse-Norge har påført henne.
Hvor mye mener fylkesordføreren at Vest-Agder fylkeskommune kan bidra med økonomisk, som et moralsk førstehjelptilskudd til Heidi Sakkestads kamp for å bevare menneskeverdet?”

av admin, publisert 31. oktober 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer