-Heidi Sakkestad fra Kristiansand fikk ansiktet ødelagt etter flere kjeveoperasjoner i Arendal og Bergen, skriver fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe innledningsvis i en interpellasjon til fylkesordfører Thore Westermoen. Kleppe viser til et oppslag i Fædrelandsvennen hvor det fremgår at hun i fire år har levd med grusomme smerter grunnet operasjonskomplikasjoner. Han reiser nå spørsmål om hvor mye Vest-Agder fylkeskommune kan bidra med økonomisk for å avhjelpe Sakkestads utgifter til behandlinger for å rette skadene.

Kleppe skriver at: ”Ansiktet ble helt skjevt da kjeven skled ut etter den første operasjonen. På grunn av dette ble det gjennomført tre operasjoner til i Arendal. Heidi Sakkestad ble også operert i Bergen. Hver gang skulle legene fikse det som gikk galt forrige gang. Nå er hun i USA, og har fått operert kjeven på plass igjen. Men gleden har en stor bismak. Prosessen har kostet den lille familien fra Hånes i Kristiansand dyrt. Familien har pantsatt sitt bolighus for å få råd til å betale regninger til behandlinger. Det offentlige betaler ikke noe av utgiftene.
Demokratene mener bestemt at det offentlige gjennom det statlige, fylkeskommunake og kommunale bør dekke alle økonomiske utgifter som Heidi Sakkestads har hatt i forbindelse, med å rette opp de feil som helse-Norge har påført henne.
Hvor mye mener fylkesordføreren at Vest-Agder fylkeskommune kan bidra med økonomisk, som et moralsk førstehjelptilskudd til Heidi Sakkestads kamp for å bevare menneskeverdet?”

av admin, publisert 31. oktober 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer