-Regjeringen har ingen reell strategi når det gjelder hva den vil med både fylkeskommunene og den regionale statlige virksomheten. Når statsminister Jens Stoltenberg blir utfordret på dette er han unnvikende. Det hersker betydelige nasjonale konflikter på dette politikkområdet. Derfor må en spørre hva som er kravet fra regjeringen om hva regionene skal levere. Det finnes i realiteten ingen bestilling fra regjeringen. Her er regionpolitikernes mulighet. Dere fylkestingspolitikere kan selv forme deres egen bestilling og kanalisere den gjennom deres egne partier til regjering og storting. Gjør det helst i allianse med landets øvrige regionpolitikere, oppfordret dekanus Jon P. Knudsen fra UiA på en konferanse for fylkestinget i Flekkefjord i går.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. oktober 2007 | Skriv ut siden