Regjeringen bevilget 3 millioner kroner til opprettelse av nasjonalt fyrmuseum på Lindesnes Fyr. — Vi så bare et alternativ når vi skulle gi støtte, og det var Lindesnes fyr. De er de eneste som har bemerket seg på kystkultur, forklarte statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet Vidar Ulriksen. Vest-Agder fylkeskommune har et veldig sterkt fagmiljø, og var blant annet de første til å lage egen verneplan. Forteller en svært fornøyd fylkesvaraordfører, Toril Runden.

Pengene skal brukes til å danne et etatsmuseum for Kystverket, hvor Lindesnes fyr er hovedbasen. Dermed får de delansvar også for Tungenes fyr i Randaberg, Dalsfjorden i Volda og Lofotmuseet på Svolvær.
Fornøyd Jo van der Eynden
En fornøyd Jo van der Eynden
Pengene som kommer inn til museet skal i hovedsak brukes til drift. Likevel blir det muligheter for utbygging. I statsbudsjettet er det foreslått å bevilge tre millioner kroner til etableringen av fyrmuseumet, men like viktig er det at det er lagt føringer på ytterligere seks millioner kroner årlig, pluss tilskudd fra kommune og fylkeskommune.
-Dette vil turistene nyte godt av. Nå får vi muligheten til å utvikle stedet videre og få mer å tilby. Vi har foreløpig ikke noe konkret, fordi vi aldri har vært inne i statsbudsjettet før, forteller Janne Fardal Kristoffersen fra Stiftelsen Lindesnes fyr. Innen denne måneden skal hun og resten av styret ha en strategisamling hvor de ser på veien videre. Styret har to representanter fra fylkeskommunen, som har vært primus motor for å få lagt nasjonalt fyrmuseet til Lindesnes.
(f.v.) Janne Fardal Kristoffersen (Stiftelsen Lindesnes fyr), varafylkesordfører i Vest-Agder Toril Runden, Jo Van Der Eynden (Stiftelsen Lindesnes fyr), Anne Solvang Salvesen (daglig leder) og statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet Vidar Ulriksen Fra venstre: Janne Fardal Kristoffersen (Stiftelsen Lindesnes fyr), fylkesvaraordfører Toril Runden, daglig leder Anne Solvang Salvesen Salvesen, Jo van der Eynden (Stiftelsen Lindesnes fyr) og statssekretær Vidar Ulriksen.

av Cheryl Macdonald, publisert 10. oktober 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer