Sporene etter tidligere tider er vanskelige om ikke umulig å finne, uten kunnskap om HVA en skal se etter. Derfor er Vest-Agder Fylkeskommune medarrangør av et seminar som skal gi deltagerne muligheten til å ”lese” terreng i en historisk sammenheng. Fylkeskonservator Frans-Arne Stylegar skal bl.a snakke om jernalderen i Sirdal.

Hovedfokuset for seminaret vil være på jernutvinning og derfor er seminaret lagt til Sirdal som har en rik historie med tanke på gravminner og jernutvinning.  ”For oss som skal registrere gravminne-felt og historisk jernutvinning er det viktig å vite hva vi skal se etter”, sier Gudrun Kristine Ovedal, kulturmedarbeider i Sirdal kommune.

Sammen med Kulturhistorisk museum (UiO) og Sirdal Historielag og Sirdal kommune arrangerer Vest-Agder Fylkeskommune seminar som holdes i Sirdal Kulturhus på Tonstad, torsdag 25. oktober. Det blir foredrag, diskusjoner samt omvisning på steder der vi fortsatt kan ane jernutvinningens etterlatenskaper på landskapet. For mer informasjon og påmelding kontakt gko@sirdal.kommune.no.

av Macdonald, Cheryl, publisert 2. oktober 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer