Vest-Agder fylkeskommune har lenge støttet tanken om et kapell på kapelløya. Nå har fylket, sammen med Søgne kommune og en rekke enkeltpersoner bidratt med penger. Tilsammen har det blitt nok penger til å fremskaffe ferdige arkitekttegninger og en 3D presentasjon av bygget slik det vil fremstå i landskapet, forteller en begeistret Ingrid Juell Moe, som mener dette ikke hadde vært mulig uten den viktige og langvarige støtten fra fylkeskommunen.

Det har hele tiden vært meningen at kapellet skulle være et bugg for stillhet og undring. Det skal være åpent for alle, uansett religiøs bakgrunn og tilgjengelig hele året. Det skal ligge på et sted med tradisjoner som hellig sted tilbake til middelalderen. Juell Moe håper kapellet vil bli et sted som setter Søgne på kartet, et møtetsted og økumenisk kapell tegnet av vår tids beste mest anerkjente arkitekt, Sverre Fehn.
Det nye nå er at de innsamlede midlene gjør at vi kan få planene ferdige slik at et Fehn-tegnet kapell kan bygges når som helst. Det at Søgne kommune nå tar tak i dette og blir delatkig i prosjektet gjør at vi tror dette kan realiseres. Forankringen er utrolig viktig og nå har jeg tro på at dette virkelig kan la seg realisere, sier Juell Moe. For mer informasjon se www.kapelloya.no

av Macdonald, Cheryl, publisert 3. oktober 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer