30. november avdukes utsmykkingen av tidligere Gimle vigeregående skole. Det er kunstnerne André Tribbensee og Arnfinn Haugen som har hatt oppdraget med utsmykkingen.

Kunstnerisk utsmykking av tidligere Gimle videregående skole
Gimle videregående skole er nå slått sammen med Kristiansand katedralskole, og de to skolene skal sammenføyes med et nybygg. De eksisterende skolebyggene vil fortsatt bli brukt som undervisningsbygg.

Kristiansand katedralskole er utsmykket med en betydelig del av Dr. Reidar Wenneslands samling av Beat-kunst. Gimle videregående skole har svært sparsomt med utsmykkinger.

Vest-Agder fylkeskommunes ved seksjon for allmennkultur forvalter en tilskuddsordning der eldre fylkeskommunale bygg kan søke om tilskudd til kunstnerisk utsmykking. I november 2006 vedtok Hovedutvalg for kultur og utdanning at Gimle videregående skole skulle tildeles kr. 40 000 til kunstnerisk utsmykking for å gi den eksisterende bygningsmassen et løft. Gimle videregående skole bevilget selv 45.000,- til utsmykkingen. Det ble nedsatt en utsmykkingskomite bestående av representanter fra skolen, representant fra Vest-Agder fylkeskommune og representant for Hovedutvalg for kultur og utdanning.

Utsmykkingskomiteen valgte to kunstnere til å utsmykke Gimle videregående skole; André Tribbensee og Arnfinn Haugen.

André Tribbensee­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
André Tribbensee er født i Hamburg i 1963, og har bodd i Norge siden 2000. Han har seks års utdannelse fra kunsthøyskole og akademi i Hamburg og Bergen bak seg.

Tribbensee har laget et maleri til trappeoppgangen i hovedinngangspartiet på tidligere Gimle videregående skole. Verket formidler abstrakte metaforer for de lærings- og utviklingsprosessene som både lærerne og elevene befinner seg i, og kunstverkets inviterer til stadig nye refleksjoner og opplevelser.

Arnfinn Haugen
Arnfinn Haugen er født på Notodden i 1951, og bor og jobber nå i Risør. Han har 5 års kunsthåndverksutdannelse bak seg.

Haugen har laget et kunstverk til fondveggen i inngangspartiet på tidligere Gimle videregående skole som består av 9 forskjellige kvadrat. Kunstverket er gjennomført matematisk og strengt systematisk i alle sine detaljer. I det midterste kvadratet er det satt inn tynne fiberoptiske tråder som lyser i varierende mønstre, farger og intensitet.

Avduking
Avduking av kunstverkene vil finne sted på Kristiansand katedralskole Gimle, i G-bygget 30. november kl. 11.45. Forhenværende rektor ved Gimle videregående skole, Wenche Bustø, vil foreta avdukingen.

Velkommen!

Kontakt
Vedrørende prosessen og skolen:
Reidun Kirkesola
lærer
Kristiansand katedralskole Gimle
Tlf, skolens sentralbord: 38145300
Vedrørende kunstnerne og fylkeskommunens utsmykkingsording:
Charlotte Espeland
rådgiver
Vest-Agder fylkeskommune
Tlf: 38074536
E-post: charlotte.espeland@vaf.no

av Eilertsen, Steinar, publisert 29. november 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer