ENKEL OG STILFUL SEREMONI
Blomster
underholdning ved Tritonus UB
Underholdning ved Tritonus UB.

Blomsterdekorasjonene var laget av elever fra Søgne videregående skole. Maten stod elever fra Kvadraturen skolesenter bak og underholdning sto også elever fra Vågsbygd videregående skole for.
Alt klart til å ta imot kandidater til seremonien
Alt klart til å ta imot kandidater til seremonien. Mat og servering ved Kvadraturen skolesenter.

I sin hilsningstale til kandidatene sa Olav Haaverstad, leder for hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune at det var en ære å få være aktør i et arrangement der det synlige bevis på godt håndverk skal bli utdelt.

- Fagbrev er inngangsnøkkel til mange varige, utfordrende arbeidsplasser. Sa Haaverstad som også sa at kandidatene hadde all grunn til å være stolte og at de skulle vite det vil bli stilt krav og forventninger til kandidatene om mestring og kvalitet. ”Men det å mestre et fag betyr ikke at en er utlærd. Ordtaket ”en lærer så lenge en lever” er vel kjent. Dere har kunnskap som gir innsikt og mestring. Derfor er dere i stand til å stille de kloke spørsmålene. Spørsmål som vil videreutvikle dere som fagarbeidere og medarbeidere. ”Videre sa Haaverstad at i tillegg til dokumentasjon på faglig dyktighet forventes det også gode menneskelige egenskaper. Stikkord her er holdninger, ansvar, evne til samarbeid og serviceinnstilling.”

Tilslutt kom lederen for hovedutvalget for kultur og utdanning med følgende tips til kandidatene: ”Ram inn fag eller svennebrevet ditt! Heng det opp som pryd på egnet sted. Det er god reklame for bedrifter og tar seg godt ut overfor kunder. Gratulerer med fag og svennebrev! Lykke til videre i livet alle sammen.”

Formann i Håndverkerforeningen, Terje Roland leder prosesjonen
Formann i Håndverkerforeningen, Terje Roland leder prosesjonen
SVENNEBREV
Disse ble delt ut av formann for Kristiansand Håndverkforening, Terje Roland.
BAKERFAGET
BAKERFAGET
DAMEFRISØRFAGET
DAMEFRISØRFAGET
KONDITORFAGET
KONDITORFAGET
MEDIEGRAFIKERFAGET
MEDIEGRAFIKERFAGET
MURERFAGET
MURERFAGET
TØMRERFAGET
TØMRERFAGET
flere TØMREFAGET
flere TØMREFAGET
enda flere TØMRERFAGET
enda flere TØMRERFAGET

Tale for dagen stod LOs ungdomssekretær, Gjermund B. Røysland for. Han sa bl.a.: Målet med fagopplæringen er å gi samfunnet og arbeidslivet den kompetansen som trengs. Dvs. både kollektiv kompetanse og de kunnskaper, ferdigheter og handlingsevne hver virksomhet har behov for. Opplæring SKAL sikre kvalitet og legge grunnlaget for produktivitet og lønnsomhet, videre utvikling og omstilling. Samfunnet omkring dere har forventninger og krav til dere. Vi i LO ønsker at dere som samfunnsborgere og fagarbeidere også skal være med å bidra til å trygge vårt velferdssamfunn og bli medlemmer av det sosiale og faglige felleskap på arbeidsplassene og i lokalsamfunnet. Faglig dyktighet er en første og avgjørende kvalitet dere skal føre videre. Både forbrukerne, nasjonal og internasjonal konkurranse krever det. Faglig dyktighet blir også avgjørende for deres egen fremtid som fagarbeidere, for virksomheten dere er ansatt i, og ikke minst for samfunnet. En annen ting er at det ute på arbeidsplassene vil bli stilt krav til dere som MENNESKER. Dere har alle nådd et mål, når dere i dag får et synlig bevis på fagarbeiderstatus. Dette er ikke noe mesterskap som skal utpeke en vinner. Dere er alle vinnere.” Tilslutt gratulerte han alle kandidatene og ønsket dem lykke til i et krevende arbeidsliv og et samfunn i positiv vekst.

Gjermund B Røysland
FAGBREV
Leder for Hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune, Olav Haaverstad, delte ut disse.

Aktivitørfaget
Aktivitørfaget
Anleggsgartnerfaget
Anleggsgartnerfaget
Armeringsfag
Armeringsfag
Barne- og ungdomsarbeiderfag
Barne- og ungdomsarbeiderfag
Butikkfaget
Butikkfaget
Blomsterdekoratørfaget
Blomsterdekoratørfaget
Elektrikerfaget
Elektrikerfaget
Hestefaget
Hestefaget
IKT driftsfag
IKT driftsfag
Kjemiprosessfaget
Kjemiprosessfaget
Kontorfag
Kontorfag
Materialadministrasjonsfaget
Materialadministrasjonsfaget
Flere materialadministrasjonsfag
Flere materialadministrasjonsfag
omsorgsarbeiderfaget
Omsorgsarbeiderfaget
Renholdsoperatørfaget
Renholdsoperatørfaget
Reperatør av lette kjøretøy
Reperatør av lette kjøretøy
Støperifaget
Støperifaget

av admin, publisert 5. desember 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer