Hun er den aller første trainee i Vest-Agder fylkeskommune, 25 år gamle Siri Helén Egeland fra Grimstad. Hun begynte i høst og skal være i fylkeskommunen ut februar. - Ikke bare er jeg den første trainee i Vest-Agder fylkeskommune, jeg er også den første traineen som er utdannet jurist, forteller Siri Helén Egeland som flyttet til Kristiansand for å ta en mastergrad etter å ha fullført rettsvitenskapelig studium ved Universitetet i Bergen .

Trainee Sør er et unikt nettverksamarbeid på Sørlandet som hver år tar opp mellom 7 og 10 nyutdannede kandidater fra universitet eller høgskoler. Kandidatene har eller ønsker tilnytning til Sørlandet. Den enkelte trainee får så arbeidserfaring fra tre forskjellige virksomheter i løpet av de 18 månedene traineeprogrammet varer. For tiden deltar 22 offentlige og private virksomheter deriblant Vest-Agder fylkeskommune, Nordea, Dyreparken, FædrelandsvSørlandets europakontorAennen, Aust-Agder fylkseskommune og Kristiansand kommune. I tillegg er det en trainee plass ved Sørlandets Europakontor i Brussel.
Også ved Sørlandets europakontor har en trainee fått plass.

- Jeg synes programmet er spennende. Jeg får utforske områder som studiene mine ikke dekket. Dessuten bygger det nettverk og kompetanse. Når jeg valgte dette fremfor en ordinær jobb så skylles det rett og slett at ingenting er så spenstig som en trainee plass. VAF er det første stedet jeg er og ennå har jeg ikke bestemt hvor jeg skal etterpå. Det er gøy å være den første trainee som har vært i fylkeskommunen. Så langt har det vært spennende. Jeg startet i tannhelsetjenesten og er nå i sentraladministrasjonen. Jeg har fått delta i veldig mye og blitt godt tatt i mot. Jeg føler at de ansatte her synes det er spennende å ha en trainee på plass. Forteller Egeland.

Siri. H. Egeland
Siri Helén Egeland er den første trainee som er utplassert hos Vest-Agder fylkeskommune.
Utover innsikt i arbeidslivet, gir programmet mulighet for mange kontakter. Det arrangeres egne fagsamlinger i samarbeid med Universitetet i Agder, både for trainee og representanter fra virksomhetene. I tillegg arrangeres det en studietur til et av de europeiske landene for hvert kull. For nyutdannede mastergrads-kandidater representerer Trainee Sør en døråpner for dem som ønsker seg arbeidsplass og karriere på Sørlandet. Egeland håper hun har vært en god ambassadør for Trainee Sør slik at vest-Agder fylkeskommune også i fremtiden vil ta imot kandidater fra Trainee Sør.

av Macdonald, Cheryl, publisert 28. november 2007 | Skriv ut siden