Idrettsstipendet for 2007 blir tildelt: Lars Mosberg og Helene Føreland (dans) Kristiansand Det unge danseparet Lars Mosberg og Helene Føreland er tilknyttet Kristiansand danseklubb. De er 14 år gamle og har allerede vist stort talent innen sin idrett. Dette danseparet har deltatt i mer enn 10 regionale og nasjonale konkurranser det siste året, med gode plasseringer, noe som har ført til landslagsplass. På dette grunnlaget har de danset oppvisning under åpningen av Idrettsgallaen på Hamar. De danset også oppvisning i TV2's "Skal vi danse" i 2006, og som del av opplevelsesgaven fra Vest-Agder danset de for kongeparet i forbindelse med deres 70-årsfeiring.

Dansesporten har relativt svak økonomi og belaster utøverne økonomisk i stor grad. Mosberg og Føreland har foreløpig ikke etablert et godt nok støtteapparat til at de kan reise og delta slik de har lyst. Fylkeskommunens idrettsstipend vil bidra til at danseparet kan reise ut og konkurrere mer. Stipendet har ikke blitt tildelt dansere tidligere.

Det deles ut 1 idrettsstipend hvert år.

Idrettsstipendet for 2007 er på kr. 40.000.

av Macdonald, Cheryl, publisert 23. november 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer