Samfunnsfagene må blø for språk og matte - Kunnskapsministeren vil tilbake til basisfagene i skolen, skriver Ukebrevet Mandag Morgen i dag i en overskrift. -Kraftig satsing på realfag og språk i tett samarbeid med næringslivet er vinneroppskriften på morgendagens kunnskapskole. Storhetstiden for samfunnsfagene er over – hvis den nye kunnskapsministeren og statsviteren Bård Vegar Solhjell (SV) får viljen sin, skriver Mandag Morgen.

-Skolene må samarbeide mer med næringslivet. Det er utrolig viktig. Næringslivet kan vise hvordan realfag brukes i praksis, sier Solhjell til Mandag Morgen. I artikkelen trekkes det frem at fremtidig mangel på realfagslærere på videregående skoler er Solhjells største utfordring for å løse realfagskrisen. For å løse dette vil han trekke næringslivet sterkere inn i skolen. Han vil også ha en satsing på språk.  Språk og realfag blir dermed de to sentrale pilarene i morgendagens skole.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. november 2007 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)