På vegne av fylkeskommunene i Aust- og Vest-Agder, gratulerte fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden, det nye universitetet med statusen, under feiringen tirsdag 20. november. Til å foreta den offisielle åpningen kom H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. I flere av dagens taler ble forholdet mellom det regionale og internasjonale trukket fram.

Kronprinsessen var ekstra spent på å se utviklingen av regionen fremover.
H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit åpnet UiA 20. november 2007
H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit åpnet UiA 20. november 2007
Laila Øygarden minnet under sin gratulasjonstale om gaven fra de to fylkeskommunene - nemlig 6 stipendiat-stillinger. " Når regjeringen ikke vil så vil vi!" sa hun. Rektor ved det Norges nyeste universitet, Torunn Lauvdal takket og sa at universitetet er opptatt av å være anneledes, av å finne et balansepunkt mellom region og det internasjonale, det å stå alene og å søke allianser mellom Rock og Brokade - som festforestillingen hadde som arbeidstittel. 
Fylkesvaraordfører, Toril Runden gratulerer Rektor, Torunn Lauvdal
Fylkesvaraordfører, Toril Runden gratulerer Rektor, Torunn Lauvdal.
Mette Marit
H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit forlater UiA etter åpning og feiring på Gimlemoen.

av Macdonald, Cheryl, publisert 21. november 2007 | Skriv ut siden