Før helgen ble det klart at fylkesvaraordfører Oddvar Skaiaa (KrF) fra Aust-Agder fylkeskommune blir ny leder av Agderrådet. Han tar over ledelsen etter Laila Øygarden (Ap) som etter høstens valg overtok som fylkesordfører etter Skaiaa og henviste han til fylkesvaraordførervervet. Ny nestleder i rådet er Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen (H). Agderrådet er et samarbeidsorgan mellom kommunene, fylkeskommunene, samt NHO og LO i begge Agder-fylkene. Fylkesutvalgene fra begge agderfylkene er representert i Agderrådet.

Det har lenge ligget i kortene at Aust-Agder skulle få beholde ledervervet i Agderrådet nok en periode, etter at Jan Helland-Olsen (Ap) fra Vest-Agder hadde ledervervet i samarbeidsorganets åtte første år.

Det er også klart at Vest-Agder fylkeskommune er representert i Agderrådet med fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) og fylkestingsrepresentant Irene Myklebust Haugaa(H). Deres vararepresentanter er henholdsvis fylkesvaraordfører Toril Runden (Ap) og opposisjonsleder Arild Birkenes (Frp). Fylkesrådmann Tine Sundtoft deltar fra administrativ side.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. desember 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer