Elever innen enkelte yrkesfag har bøker som er over tjue år gamle. Trolig vil det gå mange år før alle bøkene er skiftet ut, bekrefter Utdanningsdirektoratet overfor Nationen. For annenklasse på videregående mangler det fullgode lærebøker i nærmere halvparten av fagene. Situasjonen er verst når det gjelder læremidler på nynorsk. Kommunal Rapport skriver at det er spesielt på de minste yrkesfagene at elevene må slite med svært gammelt materiell. Her er elevtallet så lite at forlagene taper på å produsere bøkene. Dermed må staten inn med økonomisk kompensasjon.

Det bevilges i år omkring 40 millioner kroner til utvikling av særskilt tilrettelagte læremidler, læremidler for minoritetsspråklige elever og læremidler for små fag på videregående. Lederen Tom Skovdahl i læremiddelutvalget i forleggerforeningen uttaler at det bare en brøkdel av det som er nødvendig. Han anslår at det er behov for nærmere 200 millioner kroner for å få skiftet ut de gamle bøkene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. desember 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer