Elever innen enkelte yrkesfag har bøker som er over tjue år gamle. Trolig vil det gå mange år før alle bøkene er skiftet ut, bekrefter Utdanningsdirektoratet overfor Nationen. For annenklasse på videregående mangler det fullgode lærebøker i nærmere halvparten av fagene. Situasjonen er verst når det gjelder læremidler på nynorsk. Kommunal Rapport skriver at det er spesielt på de minste yrkesfagene at elevene må slite med svært gammelt materiell. Her er elevtallet så lite at forlagene taper på å produsere bøkene. Dermed må staten inn med økonomisk kompensasjon.

Det bevilges i år omkring 40 millioner kroner til utvikling av særskilt tilrettelagte læremidler, læremidler for minoritetsspråklige elever og læremidler for små fag på videregående. Lederen Tom Skovdahl i læremiddelutvalget i forleggerforeningen uttaler at det bare en brøkdel av det som er nødvendig. Han anslår at det er behov for nærmere 200 millioner kroner for å få skiftet ut de gamle bøkene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. desember 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer