Stiftelsen www.neveragain.no lanserer konkurransen ”World History Here” for skoleelever i Norge. Agder-regionen utfordres særskilt. Elevene skal lage digitale fortellinger om sammenhenger mellom sitt lokale miljø og verdenshistorien. Det handler altså både om historiebevissthet, fortellerkunst og digitale ferdigheter. Konkurransen er en pilot på en planlagt europeisk konkurranse som skal arrangeres av Neveragain.no og Stiftelsen Arkivet i samarbeid med partnere i Italia, Spania, Storbritannia, Polen, Tyskland og Malta.

Utfordringen i konkurransen er hvem som lager den beste billedfortellingen om sammenhenger mellom sitt lokalsamfunn og verdenshistorien? Fra januar til utløpet av mai 2008 kan alle laste opp sine fortellinger på http://forum.neveragain.no. I juni vil det bli arrangert en internett - avstemming samtidig som en fagjury vil gi sin vurdering av hvem som har laget den beste. Alle bidrag blir publisert. Vinnerne blir premiert under et arrangement i Kristiansand midt i juni..
Digital fortelling er stillbilder - fotografier eller tegninger - knyttet sammen av en fortellerstemme, produsert på en datamaskin. Selve teknikken kan læres på en halv time. Programvaren er gratis – det samme er deltakelse i konkurransen. Det som kreves av utstyr er en PC, et digitalt kamera og en pc-mikrofon.
Planen er at vinnerbidragene i den norske konkurransen skal gå videre til den europeiske – som skal ha sin premiering i Italia.

Fristen for å bli med i vårens konkurranse er 31. mai 2008. Kåring av den beste digitale fortellingen vil skje midt i juni, En premiering vil være resultat av internettstemmene – en annen gjennom avstemming i en profesjonell jury.

Det vil være mulig å stemme fra 19. mai til 11. juni kl. 12.00.

Om ”World history here!”

– en konkurranse i historiebevissthet, fortellerkunst og digitale ferdigheter: http://forum.neveragain.no/index.php?option=com_content&task=view&id=192&Itemid=1

Lærerveiledning til konkurransen http://forum.neveragain.no/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=1

Eksempler på digitale fortellinger: http://forum.neveragain.no/index.php?option=com_seyret&Itemid=81&catid=2

Om kurs i digitale fortellinger - http://forum.neveragain.no/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=34

av admin, publisert 25. januar 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer