Stiftelsen Lindesnes Fyr med krumtapp Jo van der Eynden i spissen var sterkt medvirkende da Hennes Majestet Dronning Sonjas 70 årsdag ble feiret blant annet ved Spangereidkanalen og på Lindesnes fyr i sommer. Nå er det kommet en hyggelig hilsen i retur fra Dronningen: "Så spennende at "Norges Sydspiss" nå blir tatt skikkelig vare på. Det må være en usigelig stor glede for dere alle som i årevis har arbeidet for dette! Gratulerer! Hils alle involverte. Vi hadde jo den store opplevelsen på Lindesnes denne sommeren! Hilsen Sonja.”

Det Dronningen sikter til er at det i forbindelse med statsbudsjettet er bevilget tre millioner kroner til etableringen av nasjonalt fyrmuseum på Lindesnes fyr. Det er også lagt føringer på ytterligere seks millioner kroner årlig, pluss tilskudd fra kommune og fylkeskommune.

Muséet blir et etatsmuseum for Kystverket og skal fortelle fyrhistorien langs kysten. Lindesnes blir hovedkontor og skal koordinere et nettverksmuseum. Det får delansvar også for Tungenes fyr i Randaberg, Dalsfjorden i Volda og Lofotmuseet på Svolvær.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. januar 2008 | Skriv ut siden