"Jenter og teknologifag på Sørlandet" har de seneste årene vært et vellykket partnerskapsprosjekt mellom Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, NHO og LO. Formålet har vært å bidra til økt interesse for teknologifag hos jenter, for å bedre tilgangen på kvalifisert arbeidskraft på lengre sikt. –I år satser vi noe annerledes. Vi opprettholder satsingen på å få jenter til å velge tekniske fag. Det nye i år er at vi nå også sikter oss inn mot å få gutter til å velge helse- og sosialfag, sier kompetanserådgiver Fred Skagestad i NHO Agder.

Skagestad opplyser at de skal gjennomføre fire arrangementer i månedsskiftet januar og februar. Det første blir på Universitet i Agder i Grimstad 23. januar. Deretter blir det to arrangementer på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand 29. og 31. januar. Det siste arrangementet blir i Lyngdal kulturhus 7. februar. Alle steder er oppstart klokken 10.00 og avslutning klokken 14.00. Ungdommer vil fortelle om sine valg av teknologifag, helse- og sosialfag, restaurant- og matfag, Det blir underholdning, omvisning og lunsj.

-"Jenter og teknologifag på Sørlandet" har gitt gode resultater. Fjorårets søkertall til videregåendeJenter og teknologifag skoler i Agder-fylkene viste at 100 nye jenter søkte skoletilbud med tanke på lærlingplasser og jobber innen industri, bilfag, elektrofag og byggenæring. Antall jenter som valgte teknologi økte med tretti prosent på et år. De aktuelle opplæringstilbudene er teknikk og industriell produksjon, elektrofag, bygg og anleggsteknikk, sier Skagestad.

Tall fra Samordna opptak viser at jentesøkningen til ingeniørfag på Sørlandet også økte i 2007 - med 25 prosent, fra 100 til 125 jenter. Det gir en jenteandel på 25 prosent. Til ingeniørstudiet i byggdesign var halvparten av de 74 søkerne jenter. På tre år er jentesøkningen til ingeniørfag økt med 300 prosent.

Påmelding til arrangementene må foretas innen 17. januar. Spørsmål og påmelding kan rettes til  Fred Skagestad på telefon 900 78 066 eller mail: fred.skagestad@nho.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. januar 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer