I tidsskriftet Bok og Bibliotek fremgår det at bokbilens første tur den kalde januardagen ble noe forsinket på grunn av all virak den vakte. Avgangen til Mandal ble nesten en time forsinket på grunn av alt oppstyret. Den første turen gikk fra Kristiansand via Søgne og Mandal helt til Finsland og tilbake til Kristiansand. Langs ruten ble den møtt av tallrikt med skuelystne. I Mandal var tilstrømningen så stor at politiet lot seg irritere.

Det var Sentralbiblioteket i Kristiansand som leiet bilen fra firmaet Solli transport. Det begynte med at biblioteket bevilget 450 kroner til forsøksdrift i tre måneder. Siden ble det faste bevilgninger. Bokbilsjåføren fikk tretti kroner dagen til drift og lønn. Det gjaldt selv om han måtte overnatte på turen.

Det ble et opphold i bokbilvirksomheten under krigen. Bilen var imidlertid i drift frem til en ny leiebil K-2846 fra samme transportfirma overtok i 1995. Den kunne frakte 1000 bøker.

av admin, publisert 14. januar 2008 | Skriv ut siden