Folketallet i Vest-Agder er i god vekst. Veksten er sterkest i østfylket rundt Kristiansandsregionen. Selv om Listerregionen vokser minst i hele fylket er det også der positiv vekst. Et gledelig eksempel fra sist år er at folketallet i Farsund økte for første gang på fem år. Den nyvalgte listerrådsleder Odd Omland ser positivt på regionens framtid. Han tror at Lister vil oppleve gode tider i årene som kommer. -Det skjer mye positivt i Lister, og det ser bedre ut for regionen enn på lenge. Når ballen først ruller, så er mye gjort, sier Omland til Farsunds Avis.

-Tallene for Lister er bedre enn på lenge. Farsund, Kvinesdal og Flekkefjord har hatt en positiv utvikling, sier Omdal som mener trenden nå snur om enn i noe mindre mengde enn i resten av fylket. -Vi har tradisjonelt hatt et ganske ensrettet næringsliv i Lister, med mye industri og tradisjonelle mannsdominerte arbeidsplasser. Nå er vi i ferd med å få et mer sammensatt næringsliv, der vi kan tilby jobb til to personer og ikke bare mannen, understreker han til lokalavisen.
Omland tror samarbeidet i Lister blir en stor fordel for regionen framover: -Vi har hatt et godt samarbeid, og det er viktig at vi fortsetter dette samarbeidet. Vi må fremstå som èn region, sier Omland. - Sammenlignet med andre regioner i vårt område, er Lister allerede best på samarbeid, sier han til Farsunds Avis.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. januar 2008 | Skriv ut siden