Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) sa på en konferanse i Steinkjer tidligere i januar at departementet ville sende ut et høringsbrev om forvaltningsreformen i midten av januar. I morgen begynner februar. Men det gjenstår fortsatt viktige avklaringer. -Vi er ennå ikke ferdig med utformingen av brevet. Det gjenstår avklaring på sentrale områder, sier politisk rådgiver i Kommunaldepartementet, Lars Erik Bartnes (Sp) (bildet) til Trønder-Avisa. Han kan ikke si noe om når høringsbrevet eventuelt kommer, men han medgir at det begynner å haste.

Egentlig skulle Kommunaldepartementet kommet med forslaget i september i fjor, og fylkestingene skulle ha behandlet saken før jul. Fylkestingene i Vest- og Aust-Agder har avsatt 26. februar til et felles møte hvor planen var å kunne drøfte regionreformen. Om det blir mulig blir mindre og mindre sannsynlig.
Fra sentrale kilder skal Trønder-Avisa ha blitt opplyst om at det er knallhard kamp om miljø skal flyttes fra fylkesmann. Landbruk har en mer positiv holdning til å flytte fra fylkesmannen til fylkeskommunen. Men dersom ikke miljøsektoren flyttes, så vil heller ikke landbrukssektoren gjøre det. Etter det avisen erfarer, er det også sterke partipolitiske motsetninger. SV vil beholde miljøsektoren hos fylkesmannen, mens Sp vil ha den underlagt politisk styring.
Ifølge kommunalministeren skal en eventuell sammenslåing mellom fylker være opp til de enkelte fylkesting. Endelig konklusjon trekkes i Stortinget.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. januar 2008 | Skriv ut siden