Drøyt 190.000 besøkende, derav 166.000 betalende, besøkte Sørlandsbadet i Lyngdal de 11 månedene badet var i drift i 2007. Dette gjør Sørlandsbadet til landsdelens nest mest besøkte turist- og aktivitetsdestinasjon i 2007. -Dette betyr at vi ved ettårs-jubileet 1. februar kan passere 200.000 besøkende, sier daglig leder Jon Skriubakken. Bare Dyre- og fritidsparken utenfor Kristiansand hadde flere besøkende enn badelandet innerst i Rosfjorden, skriver Farsunds Avis. På tredjeplass fulgte Lindesnes fyr som i fjor registrerte vel 80.000 besøkende.

-Når det gjelder driften får vi et pent overskudd, men detaljene er ennå ikke klare. Det jeg kan si er at vi er et av få badeland her til lands som kan vise til positive regnskapstall, forteller den daglige lederen til lokalavisen. Han opplyser at hovedmålet for Sørlandsbadet i 2008 er å fortsatt være inne på topp tre listen over de mest besøkte attraksjonene på Sørlandet. For å klare det, vil vi sette i verk en rekke prosjekter. Gjør vi alt riktig, kan det bli like mange besøkende i år som i hele fjoråret, mener Skriubakken.

Vest-Agder fylkeskommune har vært en av de sentrale drivkreftene for at Sørlandsbadet er blitt etablert. Fylkeskommunen har bidradd med flere millioner kroner til badeanlegget og tilgrensende områder.

av hoved.aspx?m=8&amid=7842, publisert 4. januar 2008 | Skriv ut siden