Statsminister Jens Stoltenberg lanserer nå, i følge Ukeavisen Ledelse, en fempunktsplan for å styrke norsk skole. Initiativet har bakgrunn i både de svake resultatene norsk skole har oppnådd i internasjonale undersøkelser og statsministeres egen nyttårstale hvor han varslet at han ville ta initiativ. Stoltenberg vil styrke både lærerollen og lærerutdanningen. Han vil at spesialundervisning skal settes inn tidligere og han vil utvide timetallet. Videre vil han skape en videregående skole for alle.

Statsministeren mener fremtidens lærere i større grad bør bli spesialister på enkeltfag enn dagens allmennlærere. Han ser også behov for en holdningsendring.

-Vi må skape holdninger gjennom å snakke om læreryrket på en positiv måte. Det må gå an å balansere rosemaling og svartmaling. Vi må huske at 80 prosent av elevene klarer seg godt, sier statsministeren til VG.

Stoltenberg mener vi kan bruke dagens nivå på 7-8 milliarder kroner til spesialundervisning på en lurere måte. Han utelukker likevel ikke økte midler til tiltak for de aller yngste.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. januar 2008 | Skriv ut siden