Bjørg Tørresdal (KrF) fra Rogaland, nestleder i Stortingets kommunal og forvaltningskomite, var saksordfører for regionreformen til kort tid før komiteens innstilling skulle avgis til Stortinget i fjor vår. Da trakk hun seg fordi saken etter hennes syn måtte forberedes bedre. Hun venter som alle andre på det stadig bebudede høringsbrevet som skal komme fra kommunalministeren om reformen. Hun har små forventninger. -Det blir muligens en viss opprydding og flytting av oppgaver mellom fylkesmannen og fylkeskommunen. Og det må bli forsinkelser, Stortinget rekker ikke å behandle denne saken i vår, sier hun til Haugesunds Avis.

Tørresdals komitekollega Bent Høie (H), også han fra Rogaland uttaler at ideen om en regionreform er død. Det blir ingen sammenslåing av fylker, men vi trenger en debatt om Bent Høiesammenslåing av kommuner. Han har ingen tro på at Stortinget kommer til å vedta en regionreform, der fylker som Hordaland og Rogaland blir slått sammen. -Selv ikke Agder-fylkene ønsker å gå sammen. Aust-Agder sier nei. Også den andre "opplagte" sammenslåingen av Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag blir det ikke noe av. Det ender opp med dagens fylkeskommuner med noen tilleggsoppgaver, sier Høie til samme avis.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden