Vigeland hus ble etablert i desember1998 i Grensegata 3A. Virksomheten ble organisert som et aksjeselskap med Vest-Agder fylkeskommune, Mandal kommune, flere bedrifter og privatpersoner som aksjonærer .

Restaurering startet i 1999 med en dugnadsgjeng som nedla flere arbeidstimer. Servicebygg, verksted og uthus ble åpnet i juni 2001. Hovedhuset ble ferdig i 2003, og anlegget åpnet 21. juni 2003. Vigeland hus ble utnevnt til Mandal bys tusenårssted i år 2000.

Styret i Vigeland hus AS ønsker å avslutte driften fra 2008. Styret har søkt Vest-Agder museet IKS og bedt om konsolidering av Vigelandshus med Vest-Agder museet. I møte i begynnelsen av januar mellom Mandal kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Vest-Agder museet ble det klart at alle parter ønsker å bidra til denne konsolideringen.

av admin, publisert 15. februar 2008 | Skriv ut siden