Rosegården Ungdomsteater har 6. mars premiere på sin versjon av William Shakespeares kjente tragedie - Hamlet. Hamleto er en annerledes oppsetning av Shakespeares Hamlet hvor handlingen foregår i 30-tallets New York. Hamlet, i dette tilfellet "Hamleto", er ikke lenger prinsen av Danmark, men sønnen av New Yorks mektigste mafia boss. Forestillingen er på mange måter en krysning mellom den tradisjonelle Hamlet og Gudfaren filmene. I begge ender har vi et makt spill og et hierarki som gjør det mulig å sette Hamlet i en ny epoke men samtidig bevare rammene rundt handlingen. Hensikten er å gjøre Hamlet mer tilgjengelig for unge, i dette tilfellet gjennom å blande to stiler og kulturer. Rosegården Ungdomsteater er en av teatergruppene i Vest-Agder som nyter godt av Vest-Agder fylkeskommunes bidrag på teaterfronten. 150 000 kroner brukes til å fremme teater for barn og ungdom. Mye av midlene går til å arrangere kurs og kompetanseheving, og tilrettelegging av aktiviteter som Barnas kulturmønsting og sommerkunstskole.

Hamleto_pylon

av Macdonald, Cheryl, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer