Rosegården Ungdomsteater har 6. mars premiere på sin versjon av William Shakespeares kjente tragedie - Hamlet. Hamleto er en annerledes oppsetning av Shakespeares Hamlet hvor handlingen foregår i 30-tallets New York. Hamlet, i dette tilfellet "Hamleto", er ikke lenger prinsen av Danmark, men sønnen av New Yorks mektigste mafia boss. Forestillingen er på mange måter en krysning mellom den tradisjonelle Hamlet og Gudfaren filmene. I begge ender har vi et makt spill og et hierarki som gjør det mulig å sette Hamlet i en ny epoke men samtidig bevare rammene rundt handlingen. Hensikten er å gjøre Hamlet mer tilgjengelig for unge, i dette tilfellet gjennom å blande to stiler og kulturer. Rosegården Ungdomsteater er en av teatergruppene i Vest-Agder som nyter godt av Vest-Agder fylkeskommunes bidrag på teaterfronten. 150 000 kroner brukes til å fremme teater for barn og ungdom. Mye av midlene går til å arrangere kurs og kompetanseheving, og tilrettelegging av aktiviteter som Barnas kulturmønsting og sommerkunstskole.

Hamleto_pylon

av Macdonald, Cheryl, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer