- Jeg er helt overveldet over å få en slik flott gave sier rektor Knut Aasen Ved Kvadraturen skolesenter. Gaven er en splitter ny bil, kursing av lærere, elektroniske tekstbøker og arbeidstøy til elevene. Det er Smiths Auto og Toyota Norge som gir denne unike gaven.- Vi er en bransje som har et skrikende behov for nye mekanikere, dyktige folk og da er det jo et poeng at de kjenner til det siste på bilfronten forklarer Bjørn Kaspersen, regionsjef, ettermarked i Toyota. En bil består ikke lenger bare av mekanikk. I dag er det vel så mye det tekniske og elektronikken som må kunnes. Derfor vil vi gjøre vårt for at de som utdannes OG utdanner skal ha systemforståelse og datakunnskaper om det siste på fronten. Derfor en denne bilen bare en av ca. 50 biler som vi deler ut over hele Norge. Ideen til opplegget med å gi undervisningsbiler osv. har vi fått i fra Japan der detter har pågått lenge.

Bjørn Kaspersen fra Toyota Norge, forklarer noen av bilens finesser til elev Erik Aakrblad som er første elev bak ratter.
Bjørn Kaspersen fra Toyota Norge, forklarer noen av bilens finesser til elev Erik Aakrblad som er første elev bak ratter.

- Vi har lenge følt at bilbransjen tar et samfunnsansvar på dette feltet, men dette er jo helt overveldende. Selv om bilen i seg selv er en flott gave så er det vel så verdifullt at også lærerne får oppdatering og oppfølgingen fra bransjen vil hjelpe oss veldig til å utdanne bedre kvalifiserte elever. Jeg blir jo nesten litt uvel av at vi må ta imot en slik gave, men samtidig veldig glad for at det skjer.

Det er teknikken til bilen de er mest spente på. Selv karakteriserer de bilen som en familiebil og ikke en bil de selv kunne ha tenkt seg – ennå! (fra venstre: Ørjan Nicolaysen, Simen, Egil Ludvigsen, Ole Guttormsen, Tommy S. Kus og Edriz Azarnia)
Det er teknikken til bilen de er mest spente på. Selv karakteriserer de bilen som en familiebil og ikke en bil de selv kunne ha tenkt seg – ennå! (fra venstre: Ørjan Nicolaysen, Simen, Egil Ludvigsen, Ole Guttormsen, Tommy S. Kus og Edriz Azarnia)

Gaven har en verdi på over 400 tusen kroner. Bilen er utstyr dem det aller siste bl.a. innen rense utstyr. Dette er det reneste bilen på diesel forteller Bjørn Kaspersen. Bilen har en lang liste med finesser. Elevene som skal bruke bilen i undervisningen gleder seg til å komme inn under panseret og gå gliset nærmere etter i sømmene.
Rektor Knut Aasen ved Kvadraturen skolesenter tar imot nøklene til en Toyota Auris fra Bjørn Kaspersen fra Toyota Norge. Bilen skal brukes i undervisningen av nye mekanikere ved skolen.
Rektor Knut Aasen ved Kvadraturen skolesenter tar imot nøklene til en Toyota Auris fra Bjørn Kaspersen fra Toyota Norge. Bilen skal brukes i undervisningen av nye mekanikere ved skolen.
Edriz Azarnia, gleder seg til å lære mer om Toyota Auris, bilen skolen har fått til undervisningen. Selv ble han gledelig overrasket over hvor god den var å sitte i.
Edriz Azarnia, gleder seg til å lære mer om Toyota Auris, bilen skolen har fått til undervisningen. Selv ble han gledelig overrasket over hvor god den var å sitte i.

Stort frammøte av elever og lærere, Smiths Auto og Toyota Norge da Kvadraturen skolesenter fikk en flott undervisningspakke – der i blant en splitter ny Toyota Auris med masse tilleggsutstyr.
Stort frammøte av elever og lærere, Smiths Auto og Toyota Norge da Kvadraturen skolesenter fikk en flott undervisningspakke – der i blant en splitter ny Toyota Auris med masse tilleggsutstyr.

av Macdonald, Cheryl, publisert 28. februar 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer