I følge Kommunal Rapport vil det fortsatt gå flere uker før regjeringen er klar til å konkludere. Både opposisjonspolitikere og regjeringspartienes egne representanter i kommunalkomiteen frykter nå at reformen blir forsinket. Flere av representantene i kommunalkomiteen avviser at Stortinget får behandlet saken denne våren. De mener det er helt urealistisk å få en forsvarlig behandling på så kort tid. Komiteen har allerede flere tunge saker som skal behandles i denne perioden, som kommuneproposisjonen og forslaget til nytt inntektssystem for kommunesektoren.

Tore Hagebakken kommunalkomiteleder
Tore Hagebakken, kommunalkomiteleder
Leder i kommunalkomiteen Tore Hagebakken - fra regjeringspartiet AP - innrømmer overfor Kommunal Rapport at komiteen vil få problemer med å holde tidsskjemaet. Han vil ikke kommentere årsaken til forsinkelsen. Rolf Reikvam - fra regjeringspartiet SV - bekrefter at det har vært harde runder internt i de tre regjeringspartiene, og innrømmer at arbeidet med å finne nye oppgaver ikke har ført frem.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden