Undersøkelser har dokumentert at bruk av sykkelhjelm reduserer hodeskader med mellom 60 og 80 prosent. Det er den bakenforliggende årsaken til at Nullvisjonsprosjektet i Lister i samarbeid med Tonstad Motorservice nå tilbyr sykkelhjelmer til voksne i Sirdal Kommune for kun 100 kroner. Initiativtakerne har stor tro på at tiltaket vil bidra til at flere i kommunen vil benytte sykkelhjelm. Og for å få nettopp det til er det et vilkår at de som benytter seg av tilbudet må skrive under på at de vil benytte hjelmen.

Avisen Sirdølen skriver på sin nettside at de som ønsker å benytte seg av muligheten kan kontakte Frank Haughom på Sirdal rådhus. Han har pulten full av kontrakter og kontoret fullt av flotte sykkelhjelmer.

Vest-Agder fylkeskommune er en av de sentrale drivkreftene bak flere nullvisjonsprosjekter i Vest-Agder. Målet er null drepte og null varig skadde i trafikken.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. februar 2008 | Skriv ut siden