Skipet har i starten av denne uken besøkt Mandal og Farsund. Henimot 70 elever innen aktuelle fagområder på de videregående skolene har fått solid innblikk i de mange muligheter sjømannsyrket innebærer. Avdelingsleder Bernt Rolf Almedal på fagskolen og skipperstudent Olav Gjerstad har informert og svart på spørsmål fra flere elever som har vist interesse for å få vite mer om utdanning og karrieremuligheter.

Almedal og Gjerstad sier møtet med elevene har vært meget positivt. Det er tydelig at behovet for informasjon om sjømannutdanning ikke har vært godt nok innfridd.

Skipet som benyttes i kampanjen er en tidligere redningsskøyte som har båret navnene Haakon VII og Torungen. Kristiansanderen Viggo Olsen kjøpte skipet i fjor høst og har inngått en ordning med fagskolen om at skolen kan benytte det i undervisningssammenheng. Selv er han med på turene som reder, elev, kokk og altmuligmann.
Almedal, Gjerstad og OlsenAvdelingsleder Bernt Rolf Almedal, skipperstudent Olav Gjerstad og reder, elev, kokk og altmuligmann Viggo Olsen på broen i Ingrid Alexandra

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. februar 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer