Padleguiden for Vest-Agder som Vest-Agder fylkeskommune har gitt ut sammen med padleentusiast Lars Verket har gått rett inn på 4 plass på "10 på topp"-lista over generell litteratur solgt på Sørlandet. Toril Folkestad i Vest-Agder fylkeskommune har gjort en stor jobb både med å få boken til å bli en realitet OG få den ut til bokhandlerne. At publikum setter pris på den flotte boken viser seg nå i salgstallene. Lars Verket har padlet over 1000 nautiske mil for å dokumentere skjærgården i Vest-Agder for nye og erfarne padlere. Toril Folkestad har skrevet flere kapitler med nyttig informasjon bl.a om allemannsretten, kulturhistorie og noen turtips på land.

torill.folkestad@vaf.noVi håper at padleguiden for Vest-Agder kan bidra til å øke interessen for padling som friluftslivsaktivitet. Padling er en aktivitet som gjør godt for kropp og sjel, samtidig som du kan oppleve stillhet og ro i nærkontakt med naturen. Vest-Agder har en variert og spennende kystlinje. Her finner du en skjærgård rik på øyer, strender og lange fjorder. Enten du er nybegynner eller er en erfaren padler byr kysten på mange muligheter. Gjennom boka vil du se at padling er en aktivitet som passer for de fleste, uansett alder og kjønn. Med litt tilrettelegging egner padling seg også for funksjonshemmede. Mange padlere bruker i dag kysten til dagsturer, men forholdene ligger også svært godt til rette for lengre turer med overnatting. I guiden har vi merket av godt over 200 leirplasser på strekningen Kvåsefjorden i Kristiansand kommune i øst til Åna-Sira i Flekkefjord kommune i vest. Selv om vi nå presenterer forskjellige muligheter, så er det fortsatt mange skjulte perler igjen å oppdage.  Vi ønsker å slå et slag for det enkle og miljøvennlige friluftslivet. I disse klimatider kan det være på sin plass å nevne at padling er en aktivitet uten CO2- utslipp. Gjennom økende popularitet er padling et eksempel på at fart ikke er avgjørende. Tvert imot, padling kan være en god måte å finne ro og fred på. Om sommeren deler du kysten med mange andre brukere og det krever spesiell årvåkenhet både fra deg som padler og dine  medtrafikanter på sjøen.Resten av året er det i større grad stillhet og ro som preger Vest-Agderkysten. (...)Vi håper at du blir inspirert til å ta Vest-Agderkysten i bruk etter å ha lest i Padleguide for Vest-Agder. Hvis du allerede er en aktiv bruker, så håper vi boka kan bidra til at du finner nye steder og opplevelser!Det skriver Toril Folkestad og Lars Verket i sitt forord om boken.
Thore Westermoen, fylkesordfører
Skulle noen lurer på hvorfor Vest-Agder fylkeskommune har gått aktivt inn i arbeidet med padleguiden kan svaret finnes i fylkesordfører Thore Westermoens hilsen i boka;
-Vest-Agder fylkeskommune har gjennom flere år hatt friluftsliv som prioritert politikkområde. For oss er det en viktig strategi å legge forholdene til rette for et miljøvennlig friluftsliv. I den forbindelse har Vest-Agder Fylkeskommune prioritert ressurser til utarbeidelse av Padleguide for Vest-Agder. Vi håper at informasjonen som gis i boka vil gi mange mennesker inspirasjon og lyst til å utforske de fantastiske padlemulighetene som finnes langs kysten vår.

av Macdonald, Cheryl, publisert 6. februar 2008 | Skriv ut siden