Det er rekordmange lærlinger på Sørlandet. Vi er best og har 80 prosent flere lærlinger enn østlandsfylkene. Lærlinger og bedrifter hevder seg også når det gjelder kvalitet i fagopplæringen. Bedriftene ønsker nå flere helsegutter og teknojenter, det forteller Fred Skagestad i NHO Agder. Ifølge nye tall fra SSB (14.02.08) har Agder-fylkene 80 prosent flere lærlinger enn østlandsfylkene og 37 prosent flere enn landsgjennomsnittet. Vest-Agder er fremdeles det fylket som har flest lærlinger i forhold til folketallet. Deretter kommer Rogaland, Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane og Aust-Agder.

Langsiktig samarbeid
Fylkeskommunene og partene i arbeidslivet har over flere år lagt ned en betydelig innsats innen videregående opplæring. Det har resultert i at det nå er 2.900 lærlinger i bedriftene på Sørlandet. 
Dette er det høyeste antallet lærlinger noensinne og medfører en langsiktig kompetansebygging som er viktig for den fremtidige næringsutviklingen.

To vestegder til topps i NM i kjøtt for lærlinger

To vestegder til topps i NM i kjøtt for lærlinger

Høy kvalitet

Lærlinger og bedrifter i landsdelen hevder seg også når det gjelder kvalitet i fagopplæringen.

De siste eksemplene er blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson fra Kristiansand som tok gull i Yrkes OL i Japan og Elkem Solar som ble utnevnt av kunnskapsministeren som demonstrasjonsbedrift for lærlinger.

Alle muligheter
Arbeidslivet på Sørlandet ønsker flere motiverte søkere velkommen til skoletilbud som fører frem til læreplasser og utfordrende jobber.

Med en solid fagutdanning som kombinerer teori og praksis finnes også mange muligheter til etterspurt videreutdanning.

Helsegutter og teknojenter
Vi ønsker at flere gutter velger helse- og sosialfag og at flere jenter velger teknologifag, som teknikk og industriell produksjon, elektrofag, bygg- og anleggsteknikk.

Søknadsfristen til videregående skoler er 1. mars.

av Macdonald, Cheryl, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer