Hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune (HKU) har enstemmig støttet forslaget om å opprette et Kulturkort for ungdom. Kulturkortet skal prøves ut i et år og gjelder for alle ungdommer i alderen 16 – 20 år. Kulturkortet skal åpne muligheten for å oppleve et bredt kunst- og kulturliv gjennom gunstige rabatter på kulturinstitusjoner. Tanken er at det skal bli lettere å kjøpe en billett til et arrangement en ellers ikke ville gå på, fordi det er for dyrt – eller fordi en ikke vil bruke så mange penger på noe en ikke vet hva er. Kulturkortet er gratis i prøveperioden. En billett skal ikke koste mer enn 50 kroner for de med kulturkort.

Kulturkortet er designet av elever ved Tangen videregående skole i Kristiansand.Ordninga med kulturkort vil i første omgang være et prøveprosjekt som omfatter produksjoner på Agder Teater, Kristiansand symfoniorkester, Agder kunstnersenter, Vest-Agder museene, Sørlandets kunstmuseum, Opera Sør og Kristiansand Internasjonale kirkefestspill. Etter hvert vil en ta kontakt med regionale kulturhus og andre arrangører, det forteller Inga Lauvdal, kulturkonsulent i Vest-Agder fylkeskommune.

Fylkeskommunen drifter også en nettside (http://kulturkortet.vaf.no/) , som den enkelte arrangør må levere innhold til. Ungdommene bestiller også kortet på nettsiden. Kortet ser ut som et bankkort, og har et signaturfelt på baksida. Ved bruk viser en gyldig legitimasjon i tillegg.

Fire elever ved Tangen videregående skole har laget den grafiske profilen på kort og plakater.

av admin, publisert 28. mars 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer