Høsten 2007 opplevde mange elever i videregående opplæring at det ikke fantes læremidler til skolestart. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell tok derfor initiativ til flere tiltak for å hindre at læremidlene blir forsinket også nå til høsten. Et av tiltakene var å sørge for rapportering fra fylkeskommunene om hvordan de forbereder læremiddelinnkjøpene til høsten.

Det er særlig på to områder rapporteringen viser at noen fylkeskommuner ikke følger opp godt nok. Det gjelder å sette tydelige og tidlige frister for bestillinger av læremidler fra skolene, og det gjelder å kreve at læremidlene foreligger i begge målformer til samme tid og samme pris.

Innkjøpstjenesten i Vest-Agder fylkeskommune opplyser at en i de avtaler som er inngått opererer med både bestillingsfrist og leveringsfrist. Det kontrolleres at læremidlene finnes i parallellutgaver på bokmål og nynorsk til samme tid og til samme pris.

Utdanningsdirektoratet: "Innkjøp av læremidler til skoleåret 2008/2009"

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. mai 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer