Høsten 2007 opplevde mange elever i videregående opplæring at det ikke fantes læremidler til skolestart. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell tok derfor initiativ til flere tiltak for å hindre at læremidlene blir forsinket også nå til høsten. Et av tiltakene var å sørge for rapportering fra fylkeskommunene om hvordan de forbereder læremiddelinnkjøpene til høsten.

Det er særlig på to områder rapporteringen viser at noen fylkeskommuner ikke følger opp godt nok. Det gjelder å sette tydelige og tidlige frister for bestillinger av læremidler fra skolene, og det gjelder å kreve at læremidlene foreligger i begge målformer til samme tid og samme pris.

Innkjøpstjenesten i Vest-Agder fylkeskommune opplyser at en i de avtaler som er inngått opererer med både bestillingsfrist og leveringsfrist. Det kontrolleres at læremidlene finnes i parallellutgaver på bokmål og nynorsk til samme tid og til samme pris.

Utdanningsdirektoratet: "Innkjøp av læremidler til skoleåret 2008/2009"

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. mai 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer