Hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune (HKU) har enstemmig støttet forslaget om å opprette et Kulturkort for ungdom. Kulturkortet skal prøves ut i et år og gjelder for alle ungdommer i alderen 16 – 20 år. Kulturkort skal åpne muligheten for å oppleve et bredt kunst- og kulturliv gjennom gunstige rabatter på kulturinstitusjoner. Tanken er at det skal bli lettere å kjøpe en billett til et arrangement en ellers ikke ville gå på, fordi det er for dyrt – eller fordi en ikke vil bruke så mange penger på noe en ikke vet hva er. Kulturkortet er gratis i prøveperioden. En billett skal ikke koste mer enn 50 kroner for de med kulturkort.

Ordninga med kulturkort vil i første omgang være et prøveprosjekt som omfatter produksjoner på Agder Teater, Kristiansand symfoniorkester, Agder kunstnersenter, Vest-Agder museene, Sørlandets kunstmuseum, Opera Sør og Kristiansand Internasjonale kirkefestspill. Etter hvert vil en ta kontakt med regionale kulturhus og andre arrangører.

Kulturkortet er designet av elever ved Tangen videregående skole i Kristiansand.
Kulturkortet er designet av elever ved Tangen videregående skole i Kristiansand.
Fylkeskommunen drifter også en nettside (www.vaf.no/kulturkort) , som den enkelte arrangør må levere innhold til. Ungdommene bestiller også kortet på nettsiden. Kortet ser ut som et bankkort, og har et signaturfelt på baksida. Ved bruk viser en gyldig legitimasjon i tillegg.

Fire elever ved Tangen videregående skole har laget den grafiske profilen på kort og plakater.

av Macdonald, Cheryl, publisert 31. mars 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer