Norsk kulturminnefond har bevilget til sammen 1,7 millioner kroner til kulturminneprosjekter i Vest-Agder. Kulturminnefondet, som er et statlig organ underlagt Miljøverndepartementet, har kystkultur som ett av sine satsningsområder i 2008. Blant vinnerne i årets fordeling er 7 bygninger og anlegg i vårt fylke, deriblant gården Li på Hidreheia i Flekkefjord, som nå eies av Flekkefjord og Oplands Turistforening.

De øvrige anleggene i Vest-Agder som har fått tildelt midler, er Risnes gård i Kvinesdal, Søndre batteri på Odderøya i Kristiansand, Sundegata 17 i Flekkefjord, Bernhard Hanssens gate 4 i Flekkefjord, Øie Mølle i Kvinesdal og Listerskøyta Vikre i Kristiansand.
Riksantikvaren har også vært i det gavmilde hjørnet. Til uthavnsbebyggelsen i Svinør (Lindesnes kommune) er det gitt 150.000 i tilskudd til brannsikringstiltak.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 20. mai 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer