Norsk kulturminnefond har bevilget til sammen 1,7 millioner kroner til kulturminneprosjekter i Vest-Agder. Kulturminnefondet, som er et statlig organ underlagt Miljøverndepartementet, har kystkultur som ett av sine satsningsområder i 2008. Blant vinnerne i årets fordeling er 7 bygninger og anlegg i vårt fylke, deriblant gården Li på Hidreheia i Flekkefjord, som nå eies av Flekkefjord og Oplands Turistforening.

De øvrige anleggene i Vest-Agder som har fått tildelt midler, er Risnes gård i Kvinesdal, Søndre batteri på Odderøya i Kristiansand, Sundegata 17 i Flekkefjord, Bernhard Hanssens gate 4 i Flekkefjord, Øie Mølle i Kvinesdal og Listerskøyta Vikre i Kristiansand.
Riksantikvaren har også vært i det gavmilde hjørnet. Til uthavnsbebyggelsen i Svinør (Lindesnes kommune) er det gitt 150.000 i tilskudd til brannsikringstiltak.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 20. mai 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer