Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, NHO, LO og KS arrangerte Fritt valg 2008 - Valgdager for jenter og gutter i 10. klasse i begge Agder-fylkene. I tillegg var det samling for skolerådgivere på Lindesnes fyr. Ungdommer fortalte om sine valg av teknologifag, helse- og sosialfag, restaurant- og matfag.

100 jenter velger teknologifag i videregående skoler på Sørlandet. Dette er det samme som i Jenter og teknologifag2007. Det er teknikk og industriell produksjon som tiltrekker seg oppmerksomheten med 65 jentesøkere. Jenteandelen ligger her helt i norgestoppen med femten prosent.

Det er nå like mange jenter og gutter som søker realfag i videregående skole. Dette gir et godt grunnlag for fortsatt vekst i antall jenter som velger teknologistudier ved UiA Grimstad. I følge Stjernøutvalgets innstilling har kvinneandelen her økt med 300 prosent siden 2004.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer