Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, NHO, LO og KS arrangerte Fritt valg 2008 - Valgdager for jenter og gutter i 10. klasse i begge Agder-fylkene. I tillegg var det samling for skolerådgivere på Lindesnes fyr. Ungdommer fortalte om sine valg av teknologifag, helse- og sosialfag, restaurant- og matfag.

100 jenter velger teknologifag i videregående skoler på Sørlandet. Dette er det samme som i Jenter og teknologifag2007. Det er teknikk og industriell produksjon som tiltrekker seg oppmerksomheten med 65 jentesøkere. Jenteandelen ligger her helt i norgestoppen med femten prosent.

Det er nå like mange jenter og gutter som søker realfag i videregående skole. Dette gir et godt grunnlag for fortsatt vekst i antall jenter som velger teknologistudier ved UiA Grimstad. I følge Stjernøutvalgets innstilling har kvinneandelen her økt med 300 prosent siden 2004.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer