Flere tusen elever i videregående skoler i tolv fylker, der i blant Vest-Agder, får i disse dager invitasjon til å delta i årets OilSim, et interaktivt og tverrfaglige simuleringsspill om olje- og gassvirksomheten. Oljeindustriens Landsforening og Rogaland fylkeskommune står bak initiativet. OilSim er laget for å øke kunnskapen om olje- og gassvirksomheten, samtidig som elevene får faglig utbytte i realfag, samfunnsfag og engelsk. Simuleringen blir brukt av store oljeselskap for å lære ansatte om hele verdikjeden i olje- og gassindustrien.

Fylkesvis, nasjonal og internasjonal
Elevene konkurrerer internt på skolen og mellom alle skolene i sitt fylke. Fylkesvinnerne går videre til den nasjonale finalen, og landsvinneren går til den internasjonale finalen. Deltakelsen er gratis.

Simuleringen er tidligere gjort for elever i Hordaland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oslo, Rogaland og Nordland med gode tilbakemeldinger fra deltakerne.OilSim-illustrasjon
Olje- og gassnæringen er landets viktigste næring. Samtidig er kunnskapen om næringen lav i ungdomskullene. I et samfunnsperspektiv er det viktig at elever i den videregående skolen får et innblikk i hvordan olje- og gassnæringen fungerer.

Interaktivt

OilSim er en interaktiv læringssimulator. Elevene blir delt inn i grupper på tre eller fire, og konkurrerer om å få mest igjen for investeringene sine. Gjennom spillets gang får de et grundig innblikk i hvordan oljeleting foregår, hvordan miljøhensyn spiller inn, hvor viktig det er med samarbeid internt i det enkelte lag og mellom lagene og hva som må til for at investeringene skal bli lønnsomme. Løsningene er ikke gitt på forhånd. Ungdommene må ta selvstendige valg hele tiden under spillets gang.
Les mer på www.utog.no/oilsim

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. mai 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer