Da formannskapet i Lillesand kommune i går drøftet regjeringens høringsnotat om regionreformen ga de regjeringens forslag dårlig karakter. Flertallet i formannskapet, bestående av representantene fra Høyre, Venstre og KrF, forlanger nå at kommunens søknad om overgang fra Aust-Agder til Vest-Agder behandles så fort som mulig. Allerede onsdag 21. mai blir det klart om det også er flertall i bystyret i Lillesand for å få flyttet fylkesgrensen fra vest til østsiden av kommunen.

Det var kommunens varaordfører Tor Audun Danielsen (V) som frontet forslaget om fylkesovergang. I forlaget uttrykkes det at Lillesand anser ett felles Agder som beste løsning. Men fordi det ikke er flertall i Aust-Agder for ett fylke nå ber Lillesand om at søknaden om overflytting, som ble sendt for to år siden, realitetsbehandles så fort som mulig.

I følge Aust-Agders ledende avis Agderposten ser det ut til å bli flertall for å søke overgang nå bystyret behandler saken til uken.

Kommunens ordfører Arne Thomassen uttaler at han tror flere kommuner fra Aust-Agder kommer til å søke om overgang. -Det vil få austegdene til å innse at det ikke finnes noe alternativ til ett Agder. Lillesand har store utfordringer fordi vi må forholde oss til ei fylkesgrense midt i vårt nye næringsområde, sier ordføreren til Agderposten.
Lillesand havnLillesand havn

av admin, publisert 15. mai 2008 | Skriv ut siden