I stedet for at det skal avholdes valg hvert annet år kan det nå bli en samling av valgene. Det tas nå initiativ fra Ap og Frp om felles valgdag for både stortingsvalg og kommune/fylkestingsvalg fra 2013. I følge Kommunal Rapport vil Ap-sekretær Martin Kolberg og Frp-nestformann Per Sandberg samle alle valgene samtidig hvert fjerde år. Om Kolberg og Sandberg får oppbacking på partienes landsmøter våren 2009, vil Ap og Frp sikre flertall for en endring i neste stortingsperiode.

En egen valglovkommisjon utredet spørsmålet for to år siden. Den gang ble svaret nei til felles valgdag hvert fjerde år. Begrunnelsen var at dette vil «medføre en ytterligere nasjonalisering» av lokalpolitikken. Et betydelig mindretall uttrykte imidlertid at en felles valgdag vil styrke valgdeltakelsen og øke den politiske interessen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. juni 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer