I stedet for at det skal avholdes valg hvert annet år kan det nå bli en samling av valgene. Det tas nå initiativ fra Ap og Frp om felles valgdag for både stortingsvalg og kommune/fylkestingsvalg fra 2013. I følge Kommunal Rapport vil Ap-sekretær Martin Kolberg og Frp-nestformann Per Sandberg samle alle valgene samtidig hvert fjerde år. Om Kolberg og Sandberg får oppbacking på partienes landsmøter våren 2009, vil Ap og Frp sikre flertall for en endring i neste stortingsperiode.

En egen valglovkommisjon utredet spørsmålet for to år siden. Den gang ble svaret nei til felles valgdag hvert fjerde år. Begrunnelsen var at dette vil «medføre en ytterligere nasjonalisering» av lokalpolitikken. Et betydelig mindretall uttrykte imidlertid at en felles valgdag vil styrke valgdeltakelsen og øke den politiske interessen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. juni 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer