Da Knaben besøksgruve ble åpnet nylig ble det klart at den nye attraksjonen øverst i Kvinesdal vil inngå som en del av Magma Geopark som strekker seg over flere kommuner i sør-vest Norge. Det var styreleder i Magma Egil Normann Eek som kunngjorde beslutningen. Han uttalte at han ser på Knaben-gruvene som svært interessante innen geoturisme og innen reiseliv generelt. Det å kunne komme inn i de gamle gruvegangene slik som på Knaben vil være attraktivt for mange og det vil være en styrke i Magma geopark konseptet.

En geopark har to hovedformål. Det ene er å få folk ut i naturen og gjennom aktiviteter og formidling skape større kjennskap til naturen og de prosesser som foregår der. Det andre er å benytte geoturisme til å skape økonomisk vekst i området.
Magma Geopark, søker nå medlemskap i European Geoparks Network og vil med det inn i etMagma geopark logo eksklusivt selskap som en av UNESCOs Global geoparks

Det omfattende geoparkområdet strekker seg fra Rogalands-kommunen Hå i nord gjennom kommunene Eigersund, Bjerkreim, Sokndal og Lund til Flekkefjord og Kvinesdal kommuner i Vest-Agder.

Vest-Agder fylkeskommune har vært både finansiell og faglig partner for å realisere Knaben-utviklingen og for å drive frem Magma Geopark.

av admin, publisert 1. juli 2008 | Skriv ut siden