For fjerde år på rad arrangeres Hestmandens dag på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Vågsbygd i Kristiansand på søndag. Klokken 13.00 vil krigsseilerveteranene Sverre Lønne, Ivar Myklebust og Søren Brandsnes berette om farefull ferd og forlis. De vil snakke om egne erfaringer som krigseilere på norske skip i krigsårene 1939 til 1945. Fartøyvernsenteret vil denne søndagen være åpent for omvisninger fra klokken 12.00 til 16.00.

Det har tidligere vært annonsert at forfatter Dag Skogheim som i vår fylte 80 år skulle delta i hestmandenarrangementet. Han skulle kåsere om sin oppvekst på Sør-Helgeland og hans egne minner fra tiden da Hestmanden gikk i rute langs kysten. Skogheim kan på grunn av sykdom ikke møte opp. Hans kåseri vil imidlertid bli fremført av formidlingsleder Halvor Fjermeros.

Kartutsnitt for Bredalsholmen

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. august 2008 | Skriv ut siden