Etter styremøte i går i det interkommunale selskapet Kilden Teater- og Konserthus er det klart at styret ønsker å inngå en avtale med AF Gruppen om bygging av den nye storstuen for kultur på Sørlandet i Kristiansand. Avtalen har en verdi på i størrelsesorden 450 millioner kroner, ekskusive moms. Arbeidet vil starte umiddelbart med å assistere Kildens arkitekter og rådgivere. Avtalen omfatter prosjektering og oppføring av kulturhuset med oppstart i februar 2009 og ferdigstillelse høsten 2011. Anbudet til AF-gruppen er hele 171 millioner kroner enn et anbud som ble forkastet i januar i år fra en annen anbyder.

Når Teater- og konserthuset Kilden åpner dørene på Odderøya i Kristiansand vil det få et bruttoareal på over 15.000 kvadratmeter. Bygget består av foajé, fire saler med mer enn 2.200 publikumsplasser, øvingsrom og fasiliteter for administrasjonen. Kilden vil bli tilholdssted for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør.
Pål Egil Rønn
Pål Egil Rønn
- Vi ser frem til et godt samarbeide med Kilden Teater- og Konserthus om å bygge et nytt kulturelt landemerke på Sørlandet. AF vil benytte sin brede erfaring med oppføring av tilsvarende kulturhus som Den Norske Opera og ballett, Oslo Konserthus og Kulturhuset i Halden, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

AF Gruppen ASA er et ledende entreprenør- og industrikonsern, og er en totalleverandør av tjenester innenfor eiendomsutvikling, byggtjenester, anleggstjenester, energioptimalisering, riving/gjenvinning og offshore-tjenester. AF hadde en omsetning i 2007 på 5,5 milliarder kroner og et resultat før skatt på 232 millioner kroner. AF har om lag 2.000 ansatte i Norge, Sverige og Polen. Selskapet er notert på Oslo Børs og er inndelt i fem virksomhetsområder; Eiendom, Bygg, Anlegg, Miljø og Energi.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. september 2008 | Skriv ut siden